TUNİK KULLANIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİN?

TUNİK KULLANIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİN?

TUNİK KULLANIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİN?

Çoğunlukla sosyal hayatımızda tercih ettiğimiz tuniklerin, muhafazakar yaşam tarzını benimseyen tüm kadınların vazgeçilmezi olduğunu söylesem yanılmış olmam sanırım.  Boy boy, çeşit çeşit tasarımlar yaz kış neredeyse tüm koleksiyonların demirbaş parçası. Kullanım bakımından fazlasıyla rahat ve konforlu olması onu vazgeçilmez kılıyor. Hal böyle olunca bu konuya değinmeden geçmeyelim. Her şeyin bir kuralı olduğu gibi, tunik giyinmenin de bir kuralı var elbetJ

  1. Öncelikle kumaş seçimi yaparken titizlik gösterin. Yazın terleten, kışın ısıtmayan kalitedeki ürünlerden uzak durun. Yazın ter izi belli eden bir ürün imaj zedeler. Pamuklu ve keten kumaşlar tercihiniz olsun.
  2. Beğendiğiniz her tuniği almanız doğru olmaz. Örneğin; dar omuzlu biri reglan kol kalıptan bir ürün giyinirse, olduğundan daha dar ve omuzları düşük bir görüntü sergileyecektir. Boyu kısa olan birinin ise ara boy bir tunik giyinmesi onu daha kısa gösterecektir. Ufak ama etkili bu seçimler ile doğru bir görüntü sergilersiniz.
  3. Basenli kadınların optik illüzyonlarla olduğundan daha zayıf gözükmesi mümkün. Peki nasıl? Renk seçerken daha koyu renkler tercih edebilirsiniz. Yada çok desenli kumaşlardan kaçınarak dikkati basen bölgesine çekmeyerek üstesinden gelebilirsiniz. Dar kesimli tuniklerden kaçınmalı tiril yani dökümlü kumaşları tercih etmelisiniz. Altına giyeceğiniz boru paça pantolonlarla da görüntünüzü ideal bir şekilde dengelemiş olursunuz.
  4. Tunikler bir tek muhafazakar kesime hitap etmiyor. Bu sebeple boy boy çeşitlendirilmiş. Bu sebeple kalça hizasından, ayak bileğinin 10cm üzerine gelecek uzunluğa kadar istenilen ölçü bulunabilir. Peki biz hangisini seçeceğiz dersiniz? Dengeli bir görüntü sergilemek ve bu sezon tunik modasını yakalamak istiyorsanız alt baldır hizasına denk gelen uzunluktaki tunikleri tercih etmelisiniz. Ufak detaylara önem verin. Beli kemerli, manşetli yahut önden düğmeli olanlar stilinize ışık katabilir.
  5.  Tunikleri etekler ile giyinmeyi deneyin. Gözlerimiz pantolonlarla kombinlenmiş tuniklere alışmış olsa da bir farklılık gösterip etekler ile deneyin. Belinize kemer bağlayın ve tunik boyunu uzun tutmayın. Bu sezon kemer modasını birde bu şekilde yorumlayınJ

Çağla Aksu Yılmaz

INSTA SHOP
 
Alışverişini Güvenli SSL ile Tamamla
15 Gün Değişim ve İade
7/24 Güvenli Alışveriş
Taksit Seçenekleri
1300 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
Menüyü Kapat